Jordbærkake på fat

Strawberry shortcake

Strawberry shortcake er den perfekte sommerdesserten med saftige jordbær og luftig krem. Følg oppskriften for å lage en enkel, sprø shortcake-bunn, eller bruk ferdig sukkerbrød fra butikken for en raskere variant.
40-60 min

Ingrediensliste

Topping

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 500 g jordbær
  • 2 ss sukker

Shortcake-kakebunn

  • 270 g Ca 4.5 desiliter hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 90 g usaltet meierismør
  • 2 dl melk
  • 200 g sukker

Fremgangsmåte

Lag kakebunnen:

  1. Forvarm ovnen til 175 °C. Smør en rund kakeform (20 cm) med olje eller smør. Legg bakepapir i bunnen.
  2. I en stor bolle: Bland hvetemel, sukker, bakepulver og salt.
  3. Skjær smøret i små biter og ha oppi melblandingen. Kna deigen til du får en litt klumpete melblanding uten store smørbiter.
  4. Lag en grop midt i melblandingen og ha oppi melk og vaniljeekstrakt. Rør sammen til du har en deig som ligner våt amerikansk cookie-deig. 
  5. Fordel røren jevnt i formen og stek i ca. 35-45 minutter, eller til du kan stikke en kakepinne i bunnen og den kommer ut ren.
  6. Avkjøl kaken i form på en rist i 10 minutter.
  7. Før en kniv mellom kaken og formen for at kaken skal løsne.
  8. La kaken kjøle seg ned.

Forbered topping:

  1. Rens jordbærene og skjær dem i skiver.
  2. Ha bærene i en bolle sammen med sukkeret og vend forsiktig om.
  3. La det stå og trekke i romtemperatur i minst 30 minutter. Dette gjør at jordbærene slipper litt saft og blir ekstra søte og smakfulle.
  4. Pisk kremfløte til du har en myk, luftig og smørbar krem. Rør inn vaniljeekstrakt.

Monter kaken:

  1. Legg kakebunnen på et fat.
  2. Fordel et generøst lag med pisket krem over, og legg over jordbærene og øs over jordbærsaften.
Del på Facebook