Ingredienser
Strawberry shortcake
40-60 min
Strawberry shortcake er den perfekte sommerdesserten med saftige jordbær og luftig krem. Følg oppskriften for å lage en enkel, sprø shortcake-bunn, eller bruk ferdig sukkerbrød fra butikken for en raskere variant.
Fremgangsmåte
Lag kakebunnen:
- Forvarm ovnen til 175 °C. Smør en rund kakeform (20 cm) med olje eller smør. Legg bakepapir i bunnen.
- I en stor bolle: Bland hvetemel, sukker, bakepulver og salt.
- Skjær smøret i små biter og ha oppi melblandingen. Kna deigen til du får en litt klumpete melblanding uten store smørbiter.
- Lag en grop midt i melblandingen og ha oppi melk og vaniljeekstrakt. Rør sammen til du har en deig som ligner våt amerikansk cookie-deig.
- Fordel røren jevnt i formen og stek i ca. 35-45 minutter, eller til du kan stikke en kakepinne i bunnen og den kommer ut ren.
- Avkjøl kaken i form på en rist i 10 minutter.
- Før en kniv mellom kaken og formen for at kaken skal løsne.
- La kaken kjøle seg ned.
Forbered topping:
- Rens jordbærene og skjær dem i skiver.
- Ha bærene i en bolle sammen med sukkeret og vend forsiktig om.
- La det stå og trekke i romtemperatur i minst 30 minutter. Dette gjør at jordbærene slipper litt saft og blir ekstra søte og smakfulle.
- Pisk kremfløte til du har en myk, luftig og smørbar krem. Rør inn vaniljeekstrakt.
Monter kaken:
- Legg kakebunnen på et fat.
- Fordel et generøst lag med pisket krem over, og legg over jordbærene og øs over jordbærsaften.