Stuede poteter med dill

Poteter kan gjerne brukes til stuing, som et alternativ til moste eller kokte poteter. Med dill eller andre urter smaker de kjempegodt til fisk, røkt kjøtt eller pølseretter.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 6 kokte potet
  • 1,5 dl hakket frisk dill

Hvit saus

  • 1 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ss salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Fremgangsmåte

Smelt smør/margarin og tilsett hvetemel. Spe med melk. Rør godt. La sausen koke opp. Potetene skrelles og skjæres i terninger eller båter som tilsettes i sausen. Sausen skal nå småkoke til potetene er varme, men ikke så lenge at de går i stykker. Klippet dill tas i. I stedet for dill kan det brukes kruspersille, forskjellige krydder eller krydderurter, løk, hvitløk eller purre.

Kjempegodt til fisk, røkt kjøtt eller pølseretter.

Stuede poteter kan fryses. De bør da tines og varmes i vannbad.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 6
Legg til på Min side
Del på Facebook