Svartkål- og sellerisuppe med yoghurt

Svartkål er en smakfull bladkål som kan minne om grønnkål. Den er nydelig i supper, og denne varianten med sellerirot anbefales. Godt brød til og middagen er i havn.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 skive sellerirot
  • 2 sjalottløk
  • 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 8 blad svartkål
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl matyoghurt
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C.

Fjern skallet av sellerien og del den i terninger. Rens sjalottløken og del den i biter.

Bak selleri og løk i ovn til de er møre, ca. 15 minutter. Sellerirot får en ekstra god smak når den er bakt i ovn.

Vask svartkålen godt. Tørk av.

Kok opp grønnsakkraften.

Fjern midtstilken på svartkålbladene ved å skjære langs begge sider av stilken. Stilken er bitter og trevlete, så den brukes ikke. Skjær et par av bladene i strimler og dypp i grønnsakkraften. De skal brukes som pynt i suppen.

Skjær resten av svartkålbladene i biter og ha disse i kraften sammen med den bakte selleriroten og løken.

Kok et par minutter.

Rist sammen yoghurt og mel godt (f.eks. i et glass med lokk) og tilsett dette i suppen.

La suppen koke et par minutter og mos deretter med en stavmikser.

Server suppen i varme suppetallerkener. Pynt med noen strimler av svartkål på toppen.

Bruk gjerne glutenfritt mel eller laktosefri yoghurt dersom du har allergi/intoleranse.

Sist oppdatert 4. desember 2015
Liker 26
Legg til på Min side
Del på Facebook