Tabbouleh med bulgur

Tabbouleh er en vanlig salat i Midtøsten med masse smak bl.a. fra mynte, kruspersille og hvitløk. Bulgur er hovedingrediens sammen med tomater og krydderurter.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 grønnsakbuljong (terning)
  • 4 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft av 0,5 sitron
  • 2 dl fullkornsbulgur
  • 6 rød cherrytomat
  • 6 gul cherrytomat
  • 1 hakket slangeagurk
  • 15 sorte oliven
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Kok opp buljongterningen og vannet. Når buljongen er oppløst, tilsettes bulguren. Kok etter anvisning på pakken. Avkjøl.

Bland bulguren med olje, finhakket hvitløk og sitronsaft.

Del tomatene i to og skjær agurken i små biter.

Bland tomater, agurk og oliven i bulguren og vend til slutt inn de hakkede urtene. Smak evt. til med salt og pepper.

Server salaten som en egen rett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

 

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 8
Legg til på Min side
Del på Facebook