Tacograteng

Ingredienser

Tacograteng med potet

40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Tacograteng med potet er en herlig vri på fredagstacoen. Sprø potetterninger erstatter nachochips, som holder seg bedre til dagen etter. Denne oppskriften passer også perfekt til mealprep!

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader varmluft.
  2. Skjær potetene i terninger (ca. 3x3 cm).
  3. Legg potetene utover et bakepapirkledd stekebrett, dryss over litt olje og en klype salt og pepper.
  4. Stek i ca. 20 minutter til de er gylne og litt sprø.
  5. I mens potetene står i ovnen stek løken i en panne med litt olje til den er blank.
  6. Ha i kjøttdeigen og brun den godt.
  7. Tilsett tacokrydder, bønner og vann, la det småkoke til sausen tykner.
  8. Når potetene er ferdig, fordel kjøttdeigen utover de sprø potetene og strø over ost. Stek i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gyllen.
  9. Lag salsa: Skjær tomatene i to og fjern mesteparten av frøene. Del i små terninger. Finhakk rødløken og hakk koriander.
  10. I en bolle: Bland tomat, rødløk, sriracha, limejuice, olivenolje, sukker og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
  11. Topp potetgratengen med frisk salsa, og gjerne en klatt rømme og litt koriander. Hjemmelaget guacamole og syltet rødløk er også veldig godt til! 

Hvor godt likte du oppskriften?