Ingredienser
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220 grader varmluft.
- Skjær potetene i terninger (ca. 3x3 cm).
- Legg potetene utover et bakepapirkledd stekebrett, dryss over litt olje og en klype salt og pepper.
- Stek i ca. 20 minutter til de er gylne og litt sprø.
- I mens potetene står i ovnen stek løken i en panne med litt olje til den er blank.
- Ha i kjøttdeigen og brun den godt.
- Tilsett tacokrydder, bønner og vann, la det småkoke til sausen tykner.
- Når potetene er ferdig, fordel kjøttdeigen utover de sprø potetene og strø over ost. Stek i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gyllen.
- Lag salsa: Skjær tomatene i to og fjern mesteparten av frøene. Del i små terninger. Finhakk rødløken og hakk koriander.
- I en bolle: Bland tomat, rødløk, sriracha, limejuice, olivenolje, sukker og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
- Topp potetgratengen med frisk salsa, og gjerne en klatt rømme og litt koriander. Hjemmelaget guacamole og syltet rødløk er også veldig godt til!