Ingredienser
Tacograteng med potet
40-60 min
0.5 av 5 om dagen
Tacograteng med potet er en herlig vri på fredagstacoen. Sprø potetterninger erstatter nachochips, som holder seg bedre til dagen etter.
Fremgangsmåte
Oppskrift på hjemmelaget guacamole finner du her.
Lag sprø poteter:
- Sett ovnen på 220 grader varmluft.
- Skjær potetene i terninger (ca. 3x3 cm).
- Legg potetene utover et bakepapirkledd stekebrett, dryss over litt olje og en klype salt og pepper.
- Stek i ca. 20 minutter til de er gylne og litt sprø.
Lag tacotopping:
- Stek løken i en panne til den er blankt i litt olje.
- Ha i kjøttdeigen og brun den godt.
- Tilsett tacokrydder og vann, la det småkoke til sausen tykner.
Lag tomatsalsa:
- Del tomatene i to og fjern mesteparten av frøene. Hakk i små terninger.
- Finhakk rødløken og hakk koriander.
- I en bolle: Bland tomat, rødløk, sriracha, limejuice, olivenolje, sukker og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
Monter tacogratengen:
- Fordel kjøttdeigen utover de sprø potetene og strø over ost. Stek i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gyllen.
- Topp med frisk salsa, og gjerne en klatt rømme og litt koriander. Hjemmelaget guacamole og syltet rødløk er også veldig godt til!