Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem møre i melken.

    Sil fra melken. Da er det lettere å mose potetene. Mos potetene, gjerne gjennom en potetpresse.

    Bland inn melken, margarin og eggeplommer.

    Smak til med muskat, pepper og litt salt.

    Ha massen i en sprøytepose og sprøyt små former på bakepapirkledd stekeovnsplate.

    Pensle formene med litt olje, og stek i ovn på 200°C til duchessepotetene har fått fin farge - 15 - 20 minutter.

    Du kan også sprøyte langs kanten på et ildfast fat. Dekorativt og morsomt.

INGREDIENSER

  • 800 g potet
  • 2 dl lettmelk
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ss margarin
  • ½ ts revet muskatnøtt
  • salt og pepper etter smak
  • rapsolje til pensling
Potetmos juletrær

Fremgangsmåte

  • Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem møre i melken.

    Sil fra melken. Da er det lettere å mose potetene. Mos potetene, gjerne gjennom en potetpresse.

    Bland inn melken, margarin og eggeplommer.

    Smak til med muskat, pepper og litt salt.

    Ha massen i en sprøytepose og sprøyt små former på bakepapirkledd stekeovnsplate.

    Pensle formene med litt olje, og stek i ovn på 200°C til duchessepotetene har fått fin farge - 15 - 20 minutter.

    Du kan også sprøyte langs kanten på et ildfast fat. Dekorativt og morsomt.