Ingredienser
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk, løk og aromasopp.
- Del cherrytomatene i to.
- Sett ovnen på 200 grader varmluft.
- Legg tomatene i en ildfast form og drypp over litt olivenolje, salt og pepper.
- Bak tomatene ovnen i ca. 20 minutter.
- Kok opp buljongen.
- Bruk en vid, gjerne tykkbunnet kjele og fres løk, hvitløk og sopp blank i olje over middels varme.
- Tilsett risen og fres videre under omrøring til risen blir blank.
- Hell på varm buljong - litt av gangen.
- Kok opp under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen. Fortsett å spe under omrøring til risen nesten er ferdigkokt.
- Tilsett revet parmesan (spar 1 ss til topping). Rør rundt.
- Tilsett tomatene (spar noen tomater til topping!) og rør godt.
- Server med noen bakte tomater, timianblader og et dryss av parmesan.
Du kan bytte ut parmesan med en god norsk hardost.