Ingredienser
Vårløkterte
Under 20 min
Deilig terte med vårløk og timian er et populært middagsforslag både for store og små. Lag den gjerne dagen i forveien for så å bare varme opp når den skal spises. Kan også spises kald til lunsj eller etter skoletid.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180°C.
- Tin butterdeigsplatene og legg dem sammen. Kjevle dem ut til en sirkel som er så stor at den passer i en rund ildfast form på ca. 30 cm i diameter.
- Pisk eggene sammen og pensle med litt av dette på butterdeigen.
- Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen i 20 minutter.
- Skjær bacon i terninger og stek det i en panne til det har fått litt farge. Bland det som er igjen av eggene med revet ost, timian og créme fraîche.
- Rens og skjær vårløk i biter.
- Legg vårløk og bacon over i den forstekte bunnen og hell over egg- og osteblandingen.
- Stek terten i ca. 20 minutter til den er gylden på toppen og egg- osteblandingen har stivnet.
- Server en frisk salat til.
Tips: Bytt vårløken med purre - eller tilsett purre i tillegg til vårløk.