Wokket bønnegryte

Bønnegryte med grønnsaker er et deilig, vegetarisk alternativ til kjøttfri middag. Bønnene sørger for proteinene når kjøttet er borte.

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 200 g bondebønner (butterbeans)
  • 1 rødløk
  • 1 bunt vårløk - finhakket
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • 1 gul paprika - finhakket (renset for frø)
  • 1 grønn squash i terninger
  • 1 finhakket rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss sitronsaft
  • pepper
  • frisk timian

Fremgangsmåte

  1. Legg bondebønnene i vann over natten.
  2. Slå av vannet og skyll bønnene godt under rennende vann.
  3. Kok bønnene møre i usaltet vann. For store bønner som disse må du beregne ca. 90 minutter koketid. De skal ikke fosskoke.
  4. Hell bønnene over et dørslag, e.l. og la de renne godt av.
  5. Fres grønnsakene og bønnene raskt i olje i en varm panne eller wok. Ikke fres for mye av gangen - stek gjerne i flere omganger.
  6. Når alle grønnsakene og bønnene har fått en omgang i pannen og er gylne, tilsettes chili, sitronsaft og krydder.
  7. La pannen surre videre i 8-10 minutter til.
  8. Server woken som en vegetarisk middag.
Sist oppdatert 18. april 2017
Liker 27
Legg til på Min side
Del på Facebook