Sommerens beste snacks: moreller.

Derfor bør du spise moreller

Det er lite som slår søte moreller på sommeren. Dette er en sunn snacks som du kan spise og nyte så mye du vil av. Noen helsefordeler får du også med på kjøpet.  

God kilde til kostfiber og kalium

Moreller har et høyt innhold av kostfiber. Fiberrike råvarer holder deg lengre mett, gir et mer stabilt blodsukker og en smidig fordøyelse som hindrer forstoppelse. Kostfiber passerer tynntarmen ufordøyd og bidrar til næring til bakterier i tykktarmen som danner gunstige fettsyrer og som ser ut til å spille en viktig rolle for reguleringen av immunforsvaret.  

Moreller er også en god kilde til kalium. Kalium er et mineral som er viktig for mange sentrale kroppsfunksjoner, og det finnes i alle kroppens celler. Mineralet er nødvendig for å opprettholde en normal muskel-, nerve- og hjertefunksjon, blodtrykksregulering, nyrefunksjon og for væskebalansen i kroppen. 

Morellenes sterke røde farge vitner også om et høyt innhold av antioksidanter. 

Heter det moreller eller kirsebær? 

Moreller er en steinfrukt i rosefamilien. Moreller og kirsebær omtales ofte om hverandre, men kirsebær er egentlig en betegnelse som omfatter to hovedgrupper: Søtkirsebær, som i Norge blir kalt for moreller, og surkirsebær, som vi ofte kaller kirsebær.  

Norske moreller er gode og søte og nytes best som de er, men du kan også bruke dem i bakst eller salater. Kirsebær er mer syrlige og kan godt brukes i pai, syltetøy og kompotter. 

Les mer: 10 ting du kanskje ikke visste om moreller

Sesongen for norske moreller varer kun fra juli til august, så kjøp og nyt når de er tilgjengelig i butikken. 

OPPSKRIFTER