Derfor er frukt på arbeidsplassen viktig
Du som arbeidsgiver kan bidra til å gi dine ansatte en bedre arbeidshelse og trivsel ved å tilby fersk frukt, bær og grønnsaker. Et høyrere inntak av frukt og grønt er gunstig i forhold til forebygging av blant annet hjerte- og karsykdommer, kreft og diabetes samt høyt blodtrykk.
Et arbeidsmiljø i tråd med kostrådene
Måltidet du spiser på arbeidsplassen har stor betydning for hvordan ansatte fungerer gjennom dagen. Lunsj er et viktig måltid i løpet av arbeidsdagen og det er viktig å legge til rette for trivelige og sunne måltider. Riktig kosthold utgjør en betydelig faktor når det gjelder sykefravær, viser en rapport fra WHO.
Frukt på arbeidsplassen er et godt tiltak som kan bidra til bedre arbeidsmiljø og gi helsegevinster for de ansatte. Folkehelsemeldinga – Gode liv i eit trygt samfunn oppfordrer arbeidsgivere til å følge Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold og sette i gang tiltak som sunne tilbud på arbeidsplassen og andre serveringssteder.
4 av 5 spiser ikke nok frukt og grønt
Nasjonalt råd for ernæring anbefaler minst 5-helst 8 porsjoner frukt, bær eller grønnsaker i løpet av dagen. Forbrukerundersøkelsen som måler folks frukt- og grøntinntak, gjennomført av Kantar TNS på vegne av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), viser at nordmenn spiser i gjennomsnitt 3,3 enheter frukt og grønt om dagen.
Minst 5 porsjoner frukt og grønt, helst 8
Én porsjon tilsvarer rundt 100 gram for en voksen som kan være et eple, en banan, noen druer eller en liten salat. De fleste fruktkurvene inneholder epler, bananer, druer og pærer, samtidig endres innholdet etter sesong så du kan oppleve eksotiske smaker samt nøtteblandinger og tørket frukt.
En kurv med smart påfyll i løpet av dagen frisker opp på kontoret, gir trivsel, metter småsultne mager og kan hjelpe på konsentrasjonen.