Fat med sunn snacks - fruktfat

Frukt er god business

Frukt på arbeidsplassen er smart business fordi ansatte vil få økt trivsel og prestere bedre i jobben.

– Undersøkelser viser at vi spiser for lite frukt og bær, og kun 1 av 5 følger Helsedirektoratets kostholdsråd med fem porsjoner bær, frukt og grønt i løpet av dagen, sier analysesjef Tore Angelsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

 

Derfor er frukt god business

Sykefravær kan koste bedriften mye. Rapporten fra SINTEF (2011) viste at en ukes sykefravær kostet bedriftene 13.000 i uken, i 2020 utgjør estimatet rundt 17.000 kr i snitt. Ved å introdusere frukt på arbeidsplassen kan sykefraværet minke fordi de ansatte for påfyll av sunn mat og mellommåltider som skaper fornøyde og produktive ansatte.

 

Bær, frukt og grønnsaker = sunnere helse

Ikke bare er de søte, gode, sure, bitre og fargerike, du kan spise så mye du vil av det. Grønt er bra for helsa på lang sikt og du bør spise minst fem porsjoner om dagen. Matvalgene vi gjør påvirker folkehelsen. Sunne og friske arbeidstakere er viktig for enhver arbeidsgiver. Kantinen er bedriftens hjerte, det er her de gode samtalene mellom kollegaer kommer frem og det er her vi får påfyll av energi i hverdagen så vi kan prestere bedre i jobben, og også hjemme.

 

Usunn mat er et farlig kostholdsvalg på lang sikt

Folkehelseinstituttet har konkludert med at usunn mat reduserer antallet friske og arbeidsføre år i befolkningen. Derfor er det viktig å etablere gode vaner i arbeidslivet og tilby frukt og grønt som snacks. Et eple er mye bedre for deg enn en sjokoladebit. Selv om begge gir energi faller blodsukkeret like raskt som det økte og du blir trøtt, irritabel og ukonsentrert. Banan og druer gir mye god energi - samtidig som de er med på å styrke immunforsvaret i kroppen din.

 

Mer frukt og grønt i hverdagen er lønnsomt

Helse, ernæring og økonomi spiller på lag når du øker andelen frukt og grønt i kostholdet ditt. Det er godt dokumentert at forbedringer i kostholdet har en betydelig innvirkning på trivsel og prestasjon. Derfor er frukt smart business som lønner seg.

Frukt, bær og grønnsaker inneholder mye vitaminer, mineraler og fiber og lite fett. Frukt og grønt kan tilføre kroppen mange verdifulle næringsstoffer som blant annet kalsium, jern, folat, fiber, vitamin A og C. Samtidig setter frukt og grønnsaker farge på tallerkenen og gir dermed økt matglede.