Diverse grønnsaker på trebord

Fagdag 20. oktober

Hva skjer med frukt- og grøntforbruket i en økonomisk krise og vil det gå på helsa løs?

Se opptak av fagdagen her.

 

Program:

Kl. 09.00 Velkommen ved direktør Guttorm Rebnes, OFG

Kl. 09.05 Presentasjon av forbruksutviklingen - 5 a day Europe 2022 ved analysesjef Tore Angelsen, OFG Se PDF her

kl. 9.30 Innlegg fra Kantar ved Tine Nygaard, Seniorkonsulent Merkevare og kommunikasjon: "Nordmenns forventninger til økonomien er rekordlav, og detaljhandelen synker – hvordan få din del av lommeboka" Se PDF her

kl.09.45 Innlegg fra Høgskolen i Innlandet ved Kelsey Kristine Tisthammer, Høyskolelektor: "Hvordan påvirker psykologien forbruket av frukt og grønt? Hva velger vi å spise når vi er bekymret og har dårlig råd?" Se PDF her

Kl. 10.30 Paneldebatt - ledes av Erik Fagerlid

Hvordan innretter dagligvarekjedene tiltak mot forbruker for å unngå negativ utvikling i konsum?

Paneldeltagere:

Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging i Helsedirektoratet, Pia Gulbrandsen, konserndirektør kommunikasjon og samfunnskontakt BAMA Gruppen, Hanne Brennhovd, direktør frukt og grønt Coop Norge, Pål Westby, kategoriansvarlig for frukt og grønt i NorgesGruppen.

Kl. 11.05  Premieutdeling NM i frukt og grønt dagligvare

Kl. 11.30 Slutt inkl. lett servering

 

Presentasjoner på PDF:

Presentasjon av forbruksutviklingen - 5 a day Europe 2022

Høgskolen i Innlandet: "Hvordan påvirker psykologien forbruket av frukt og grønt? Hva velger vi å spise når vi er bekymret og har dårlig råd?"

Kantar: "Nordmenns forventninger til økonomien er rekordlav, og detaljhandelen synker – hvordan få din del av lommeboka"

Her finner dere 5 a day Europe 2020- 2022

Opptak fagdag 20. oktober 2022