Fristende fruktfat med oppkuttet frukt og bær.

Fargerik helgesnacks

I helgen settes det ofte frem snacks på bordet. Hos mange er det salt snacks som er mest vanlig. Men har du prøvd å sette frem et fargerikt fat av oppkuttet frukt og bær til en forandring? Det ser jo helt fantastisk ut og smaker like fantastisk. I tillegg til at kroppen også koser seg.

Kutt opp frukt sammen

Ja, det er litt mer jobb enn å tømme en pose i en skål, men absolutt verdt det. Du trenger ikke ha så mange varianter på fatet. Lekkert blir det uansett. Druer og bær trenger ikke å deles opp. Finn frem kniver og fjøler og ha en hyggelig stund på kjøkkenet sammen, hvor dere kutter opp og danderer helgens fargerike snacksfat.

La gjerne skallet være på når du kutter opp frukten, så blir det lettere å forsyne seg. Epler og pærer blir fort brune, så dypp dem gjerne i et vannbad med litt sitron eller lime, så holder de seg fine lengre.

Fruktfat med mer

Vil du gjøre mer ut av fruktfatet, kan du legge på noen ruter mørk sjokolade eller nøtter. Eller en kokosbolle om du liker det. Litt ost passer også godt til den søte frukten. Grønnsaker må gjerne også få plass. Både små tomater, forvellede sukkererter og gulrøtter passer inn.