Rundstykker med gulrot

Grønnsaker på brødskiva

Gi brødskivene dine et løft ved å legge til fargerike og sunne grønnsaker! Ikke bare blir måltidene dine mer visuelt tiltalende, men de smaker også bedre. Her er noen enkle måter å gjøre hverdags-brødskivene spennende på.

Salat
Tilføy en sprø tekstur og en frisk smak til brødskiven din med et lag salatblader. Salat passer godt med nesten alle typer pålegg og er en klassiker i sandwiches.

Paprika
Skjær paprika i ringer og legg dem på brødskiven din for et sprøtt, fargerikt tillegg som er rikt på C-vitamin, noe som hjelper kroppen med å ta opp jern fra brødet.

Agurk
Den velkjente kombinasjonen av leverpostei og agurk er bare én av mange måter å bruke agurk på. Prøv også agurkskiver med ost, salami eller kremost for en frisk smak.

Tomat
Tomatskiver kan løfte en enkel ost- og skinkebrødskive til nye høyder, og cherrytomater kan være et deilig og friskt tilbehør ved siden av.

Avokado
Avokadoskiver eller avokadomos kan gi et kremet og næringsrikt element til brødskiven din. Prøv en avokadotoast med litt sitron, salt, pepper, og kanskje litt chili for ekstra spark.

Flere ideer 
Utforsk også andre grønnsaker som reddiker, forskjellige urter, og spirer for å tilføre smak og tekstur.

For de som ønsker å utforske mer, er tapenade et spennende alternativ. Du finner oppskriften og flere ideer til grønne pålegg nedenfor.

Gjør måltidene dine mer fargerike og næringsrike ved å eksperimentere med disse ideene. Hver liten forandring bidrar i det store "5 om dagen"-regnskapet!