Hopp til innhold

Nordmenn er glade i brødmat. Det er en gjenganger til frokost, lunsj, kvelds eller i matpakka. Ofte har vi en påleggsfavoritt og med tiden kan det rett og slett bli litt kjedelig. Her slår vi et slag for noe grønt på toppen! Fargerik topping ser bra ut og gjør at maten smaker enda bedre. Her er fem påleggsgrønnsaker som smaker godt på brødet:

1. Salat

Salatblader gir crunchy konsistens og god smak. Passer sammen med de fleste typer pålegg, og er et must i enhver sandwich.

2. Paprika

Paprikaringer i rødt, grønt, gult eller oransje - blir det finere enn det? Sprøtt og godt på mange typer pålegg. Gir deg enkelt påfyll av C-vitamin, som i tillegg hjelper kroppen å ta opp jern fra brødet. Vinn-vinn!

3. Agurk

Leverpostei og agurk er en kjent kombinasjon for mange, men friske agurkskiver passer også godt til ost, salami, kremost og mer.

4. Tomat

Tomatskiver er supert som topping på en ost- og skinkeblings, eller du kan ha cherrytomater som snacks ved siden av.

5. Avokado

Smaker godt i skiver eller som mos. Du har kanskje spist avokadotoast? Om ikke, mos en avokado med litt sitronsaft, salt og pepper og legg et godt lag på en ristet brødskive. Bland gjerne inn litt finhakket chili hvis du liker det. Godt og sunt!

Andre gode påleggsgrønnsaker er reddik, urter og spirer.

 

For deg som ønsker å ta det et steg videre kan vi anbefale tapenade. Oppskrift finner du lenger ned, sammen med flere grønne påleggsvarianter.