Ukemeny med sesongens grønnsaker
Ukesmeny
Her har vi satt sammen et forslag til en ukesmeny basert på sesongens beste grønnsaker:
Mandag: Løk- og potetgrateng
Har du rester av potet etter helgen? Da kan du bruke dem i denne deilige høstgratengen. Gratengen er fin som en vegetarrett til middag eller som tilbehør til kjøtt og fisk.
Tirsdag: Risotto med grønnsaker
Risotto er en enkel middagsrett hvor du kan benytte det du ønsker av grønnsaker. Denne varianten er med beter, løk og sopp.
Onsdag: Koreansk Army Stew
Denne budsjettvennlige og enkle nudelretten har sin opprinnelse i tiden etter Koreakrigen. Prøv vår forenklede versjon av koreansk 'Army Stew' — vi er sikre på at den vil falle i smak.
Torsdag: Gulrot- og gresskarsuppe
Suppe er enkelt å lage fra bunnen av og tar gjerne ikke mer enn 15-30 minutter å lage. Den aller letteste måten å lage suppe på er å kutte grønnsaker i grove biter, koke dem møre i buljong og deretter servere. Vil du ha en mer kremet suppe kan du bruke en stavmikser. Suppe passer å spise hele året, men smaker spesielt godt når det begynner å bli kaldere i været.
Fredag: En fargerik fjøl
Du får norske tomater og agurker i butikken stort sett hele året. Lag deg en deilig fjøl med snacks til fredagskvelden.
Lørdag: Taco servert i kinakål
Lag en ny vri på den tradisjonelle fredagstacoen. Bruk herlige og sprø saftige blader av kinakål som tacolefser.
Søndag: Kremet pasta med gulrot
Denne pastaretten med masse deilig norsk gulrot er en billig og enkel middag. Du kan lage retten på samme måte med mange andre grønnsaker også.