Ukemeny med sesongens grønnsaker

Høsten er tiden for å feire de flotte, norske råvarene. Det er nå frukt og grønnsaker som kål, epler, løk, gulrot, beter, salater, kinakål, gresskar, sellerirot, jordskokk, pastinakk, poteter og kålrot har sin høysesong.

Ukesmeny

Her har vi satt sammen et forslag til en ukesmeny basert på sesongens beste grønnsaker:

Mandag: Løk- og potetgrateng

Har du rester av potet etter helgen? Da kan du bruke dem i denne deilige høstgratengen. Gratengen er fin som en vegetarrett til middag eller som tilbehør til kjøtt og fisk.

Tirsdag: Risotto med grønnsaker

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Risotto er en enkel middagsrett hvor du kan benytte det du ønsker av grønnsaker. Denne varianten er med beter, løk og sopp.

Onsdag: Koreansk Army Stew

Opplysningskontoret for frukt og grønt- frukt.no

Denne budsjettvennlige og enkle nudelretten har sin opprinnelse i tiden etter Koreakrigen. Prøv vår forenklede versjon av koreansk 'Army Stew' — vi er sikre på at den vil falle i smak. 

Torsdag: Gulrot- og gresskarsuppe

Suppe er enkelt å lage fra bunnen av og tar gjerne ikke mer enn 15-30 minutter å lage. Den aller letteste måten å lage suppe på er å kutte grønnsaker i grove biter, koke dem møre i buljong og deretter servere. Vil du ha en mer kremet suppe kan du bruke en stavmikser. Suppe passer å spise hele året, men smaker spesielt godt når det begynner å bli kaldere i været.

Fredag: En fargerik fjøl

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Du får norske tomater og agurker i butikken stort sett hele året. Lag deg en deilig fjøl med snacks til fredagskvelden.

Lørdag: Taco servert i kinakål

Opplysingskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Lag en ny vri på den tradisjonelle fredagstacoen. Bruk herlige og sprø saftige blader av kinakål som tacolefser.

Søndag: Kremet pasta med gulrot

kremet, gulrot, pasta, chili

Denne pastaretten med masse deilig norsk gulrot er en billig og enkel middag. Du kan lage retten på samme måte med mange andre grønnsaker også.