Asiatisk kålsalat

Asiatisk kyllingsalat med kål og agurk

Denne asiatiske kyllingsalaten er en lett og smakfull rett som passer perfekt til både hverdag og fest. Saftig kylling, sprø kål, gulrot og frisk koriander, toppet med en smakfull asiatisk dressing. En sunn og enkel middagsrett som er like god dagen etter!
40-60 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Asiatisk dressing

  • 4 ss soyasaus - gjerne saltredusert
  • 4 ss riseddik
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss sukker - eller mirin
  • 1 dl olje
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss revet ingefær

Fremgangsmåte

Lag dressingen:

  1. Ha riseddik, soyasaus, sukker, hvitløk og ingefær i en bolle. Visp til sukkeret er oppløst.
  2. Ha oppi sesamolje og nøytral olje mens du rører. Smak til med soyasaus.

Lag salaten:

  1. Stek kyllingen på begge sider på medium høy varme til den er gjennomstekt. La den hvile mens du kutter grønnsakene. Skjær så kyllingen i strimler.
  2. Kutt kålen i fine strimler.
  3. Kutt agurk og vårløk i tynne skiver.
  4. Riv gulroten grovt med et osterivjern.
  5. Ha grønnsakene i en stor bolle sammen med kyllingen og sausen. Rør godt.
  6. Servér med ris eller nudler hvis du ønsker det.
Del på Facebook