Ingredienser
Fremgangsmåte
- Vask og prikk kålroten med en gaffel, og legg den i mikrobølgeovnen. Kjør på full effekt til den er myk og mør rundt hele (ca. 15-20 minutter). Eventuelt kan du bake den i ovnen på 200 grader i 60-75 minutter. Del kålroten først i to (en stor kålrot bør deles i 4), prikk med en gaffel og pakk det inn i folie.
- Del kålroten i to og la den avkjøles litt. Skrap ut innmaten med en skje. Hvis det er noen fastere biter så kan du skjære de ut med en kniv. Ha kålrotfyllet utover et serveringsfat
- Mos kålrotkjøttet med en gaffel. Rør inn smør, sitronsaft og salt til en grov mos.
- Ha over chevre, granateplekjerner, persille og grovhakkede valnøtter.
- Dryss over litt balsamicoeddik.
Tips: Kålrotskallet kan brukes til å koke grønnsakskraft.