Kålrot med chevre

Kålrot med chevre og honning

Denne enkle oppskriften kombinerer ovnsbakt kålrot med kremet chevre, ristede valnøtter, honning og frisk granateple. Perfekt som tilbehør, på tapasbordet eller som sunn snacks med grønnsaker og god kjeks.
20-40 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Vask og prikk kålroten med en gaffel, og legg den i mikrobølgeovnen. Kjør på full effekt til den er myk og mør rundt hele (ca. 15-20 minutter). Eventuelt kan du bake den i ovnen på 180 grader i 60-75 minutter. 
  2. Del kålroten i to og la den avkjøles litt. Skrap ut innmaten med en skje. Hvis det er noen fastere biter så kan du skjære de ut med en kniv. Ha kålrotfyllet utover et serveringsfat
  3. Mos kålrotkjøttet med en gaffel. Rør inn smør, sitronsaft og salt til en grov mos.
  4. Ha over chevre, granateplekjerner, persille og grovhakkede valnøtter.
  5. Dryss over litt balsamicoeddik.
Tips: Kålrotskallet kan brukes til å koke grønnsakskraft.
Del på Facebook