Ingredienser
Appelsin- og kålsalat
20-40 min
3,5 av 5 om dagen
Hvorfor ikke bruke hodekål i salaten? Dette er en sprø og god kålsalat med saftige appelsiner som passer til det meste.
Fremgangsmåte
- Finsnitt hodekålen.
- Vask appelsinene godt. Riv litt av skallet av appelsinene (ca. 1 ts).
- Press saft av sitronen. Rør appelsinskall, olivenolje, sitronsaft, honning, sennep, salt og pepper sammen til en dressing.
- Smak til.
- Bland dressingen med kålen.
- Skjær alt skallet av appelsinene og skjær ut fine fileter mellom hinnene.
- Bland appelsinbåtene i salaten.
- Rist grovhakkede hasselnøtter i en tørr varm panne til de får litt farge. Avkjøl litt og strø dem over salaten ved servering.
Et godt tips er å fylle halve tallerkenen med grønt til alle måltider. Tenk en 50/50 fordeling av tallerkenen, der den ene halvparten er fylt med grønnsaker, frukt og bær.