Ingredienser
Appelsincurd
En smakfull og delikat appelsincurd som passer like godt på brødskiva som til fyll i kaker og terter. En kjempegod curd til å ha over vaniljeis, til gelé og andre desserter.
Fremgangsmåte
- Vask og tørk appelsinene.
- Riv skallet fra 1 appelsin.
- Press saften ut av appelsinene og den halve limen.
- Ha saft og skall i en liten kjele eller stålbolle over vannbad. Bruk f.eks. en større kjele med kokende vann som vannbad.
- Bland inn sukker og eggeplommer og rør om under oppvarming til sukkeret har løst seg opp. Massen skal tykne og bli kremete.
- Skjær smøret i terninger og bland det inn i massen - litt etter litt. Fortsett å røre over middels varme til kremen tykner. Pass på at kremen ikke koker. Da kan det blir "eggerøre". Derfor vannbad. Beregn litt tid på at kremen skal tykne.
- Sett kremen til avkjøling når den har fått en tykk og smidig konsistens. Den vil også tykne etter at den er avkjølt.
- Ha kremen over i glass med tett lokk. Oppbevares kjølig.
Kremen er håndbar i kjøleskap i et par uker.