Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kjør cookiesene til smuler i en blender. Smelt smøret og bland med smulene. Trykk blandingen ut i en form 22 cm i diameter. Sett den kaldt ca. 15 minutter.

    Skyll og rens jordbærene og kjør dem grovt med osten.

    Skill plommene og hvitene. Pisk eggeplommene og sukker til eggedosis og bland med osten. Stivpisk kremen og bland inn.

    Pisk eggehvitene stive og bland i kremen. Fordel kremen i formen. La formen stå i fryseren i minst 4 timer.

    Ta kaken ut ca. 30 minutter før servering og pynt med jordbær, bringebær og mynteblader rett før servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 200 g maryland coocies - sjokoladekjeks
  • 75 g smør
  • Fyll:
  • 250 g jordbær
  • 200 g kremost naturell
  • 3 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • Pynt:
  • ½ kurv jordbær
  • ½ kurv bringebær
  • 2 blad frisk sitronmelisse
Jordbærostekake på fat og blondeduk

Fremgangsmåte

  • Kjør cookiesene til smuler i en blender. Smelt smøret og bland med smulene. Trykk blandingen ut i en form 22 cm i diameter. Sett den kaldt ca. 15 minutter.

    Skyll og rens jordbærene og kjør dem grovt med osten.

    Skill plommene og hvitene. Pisk eggeplommene og sukker til eggedosis og bland med osten. Stivpisk kremen og bland inn.

    Pisk eggehvitene stive og bland i kremen. Fordel kremen i formen. La formen stå i fryseren i minst 4 timer.

    Ta kaken ut ca. 30 minutter før servering og pynt med jordbær, bringebær og mynteblader rett før servering.