Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kjør ingrediensene til kakebunnen i en foodprosessor og klem deigen ut i en form - 24 cm i diameter.

    Lag geleen med halvparten av vannet og avkjøl litt.

    Rens jordbærene og sett dem tett i tett over kakebunnen.

    Bland sammen pisket krem og lettrømme og bland med sitrongeleen.

    Hell dette over jordbærene og sett kaken kjølig for å stivne.

    Rør jordbær i en foodprosessor og smak til med sukker.

    Pynt kaken med sitronmelisseblader og revet limeskall. Server kaken med rørte jordbær til.

INGREDIENSER

  • 200 g knuste havrekjeks
  • 1 dl malte valnøttkjerner
  • 100 g smør
  • Fyll:
  • 500 g jordbær
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl lettrømme
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak
  • Pynt:
  • ½ kurv jordbær
  • 2 blad frisk sitronmelisse
  • Rørte jordbær:
  • 500 g jordbær
  • 150 g sukker

Fremgangsmåte

  • Kjør ingrediensene til kakebunnen i en foodprosessor og klem deigen ut i en form - 24 cm i diameter.

    Lag geleen med halvparten av vannet og avkjøl litt.

    Rens jordbærene og sett dem tett i tett over kakebunnen.

    Bland sammen pisket krem og lettrømme og bland med sitrongeleen.

    Hell dette over jordbærene og sett kaken kjølig for å stivne.

    Rør jordbær i en foodprosessor og smak til med sukker.

    Pynt kaken med sitronmelisseblader og revet limeskall. Server kaken med rørte jordbær til.