Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Pisk sammen eggene og tilsett olje, yoghurt og honning.

    Bland sammen salt, bakepulver, hvetemel og sammalt hvetemel og rør i deigen.

    Finhakk de soltørkede tomatene og skjær cherrytomatene i mindre biter. Rør dette inn i deigen.

    Fyll muffinsformer 2/3 fulle med deigen og sett formene på stekeplaten.

    Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.

    Avkjøl på rist og spis muffinsene nystekte - gjerne som tilbehør til supper eller gryteretter.

    Denne porsjonen gir ca. 12 muffins.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 stk egg
  • ½ dl rapsolje
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 ss honning
  • 1 ts salt
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl hvetemel
  • dl sammalt hvete, fin
  • 5 stk soltørkede tomater i olje
  • 10 stk rød cherrytomat - eller andre småtomater

Fremgangsmåte

  • Pisk sammen eggene og tilsett olje, yoghurt og honning.

    Bland sammen salt, bakepulver, hvetemel og sammalt hvetemel og rør i deigen.

    Finhakk de soltørkede tomatene og skjær cherrytomatene i mindre biter. Rør dette inn i deigen.

    Fyll muffinsformer 2/3 fulle med deigen og sett formene på stekeplaten.

    Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.

    Avkjøl på rist og spis muffinsene nystekte - gjerne som tilbehør til supper eller gryteretter.

    Denne porsjonen gir ca. 12 muffins.