Fire halve bakter søtpoteter med fyll

Ingredienser

Bakt søtpotet med spenstig fyll

Over 60 min
1.5 av 5 om dagen

Bakt søtpotet fylt bl.a. med vårløk, sjampinjong og quinoa med snert fra chili og hvitløk. Smaker herlig som tilbehør eller som en liten rett alene.

Fremgangsmåte

  1. Stikk hull i potetene med en gaffel. Bak dem i ovnen på 200 grader C i 1 - 1,5 time - avhengig av potetens størrelse.
  2. Kok quinoa som angitt på pakken.
  3. Fres grønnsakene i en varm panne.
  4. Del de ferdigbakte søtpotetene i to. Skrap ut litt av innmaten og bland den sammen med quinoa og de freste grønnsakene.
  5. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  6. Ha fyllet tilbake i potetene og strø revet ost på toppen.
  7. Gratiner de fylte søtpotetene i ovnen på 200 grader C i 5-6 minutter.
  8. Server søtpoteter som tilbehør til middag eller som en liten rett f.eks. med en salat til.

Hvor godt likte du oppskriften?