Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Hvetemel, salt og olje tas over i en egnet bolle. Gjæren røres ut i lunkent vann og tas videre over i bollen med mel. Eltes raskt til en fin deig som settes lunt til heving før den kjevles ut til en tynn pizzaleiv. Grønnsakene skrelles/renses før de skjæres smått opp og freses lett i olje. Avkjøles før de fordeles over på pizzaleiven. Settes lunt til heving.

     

    Inn i ovn, 225°C. Stekes i ca. 20 min. Serveres helt nylaget.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Pizzabunn:
  • dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 2 ss olje
  • dl vann
  • 25 g gjær
  • Fyll:
  • ca. 5 ss olje til steking
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk løk
  • 1 skive aubergine
  • 3 stk tomat
  • 1 stk rød paprika
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ss hakket frisk oregano eller 1 ts tørket

Fremgangsmåte

  • Hvetemel, salt og olje tas over i en egnet bolle. Gjæren røres ut i lunkent vann og tas videre over i bollen med mel. Eltes raskt til en fin deig som settes lunt til heving før den kjevles ut til en tynn pizzaleiv. Grønnsakene skrelles/renses før de skjæres smått opp og freses lett i olje. Avkjøles før de fordeles over på pizzaleiven. Settes lunt til heving.

     

    Inn i ovn, 225°C. Stekes i ca. 20 min. Serveres helt nylaget.