Beteravioli

Beter er noe vi burde spise mer av. Her er en festlig rett hvor vi har brukt rødbeter, chioggiabeter (kalles også polkabeter) og gulbeter som vil gjøre seg f.eks. på tapasbordet eller som en forrett.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 rødbete
  • 1 chioggiabete
  • 1 gulbete
  • 100 g ruccula
  • 30 g pinjekjerner
  • blader av 2 stilk frisk estragon

Fyll

  • 4 ss kesam original
  • 1 kokt rødbete
  • 1 ss finhakket frisk estragon
  • 1 båt finhakket hvitløk

Fremgangsmåte

Skjær betene i tynne skiver - gjerne med en mandolin.

Dypp skivene raskt i en kjele med kokende vann. Legg skivene påpapirhåndkle og avkjøl.

Bland sammen ingrediensene til fyllet.

Rist pinjekjernene i en tørr og varm panne til de er gylne.

Legg en liten skje med fyll mellom to skiver beter. Gjenta prosessen med alle beteskivene.

Legg beteravioli på en seng av ruccula på et fat.

Strø over finhakket estragon og ristede pinjekjerner.

Server beteravioli som en egen rett eller som et spennende bidrag til tapasbordet.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 3
Legg til på Min side
Del på Facebook