Ingredienser
Bibimbap
Under 20 min
1 av 5 om dagen
Lag deg en sør-koreansk klassiker. Bibimbap er like herlig som navnet som betyr mikset ris, men her har vi brukt byggrynsris. Retten er alltid toppet med sesongens grønnsaker, gjerne dandert i bunker slik at fargespillet kommer frem. Bibimbap er enkel å lage, og kylling og sjømat kan også brukes i retten.
Fremgangsmåte
- Kok risen som angitt på pakken.
- Skyll og skjær grønnkålen i strimler og fres dem raskt i en panne sammen med hvitløk og ingefær.
- Stek aromasoppen. Ha på litt pepper.
- Sett soppen til side.
- Stek speilegg.
- Fordel risen i fire vide boller. Anrett alle grønnsakstrimlene i bunker på toppen av risen.
- Ha et speilegg i hver bolle og dryss sesamfrø på.
Server bibimbap f.eks. med ponzusaus eller soyasaus.