Blomkål med ostesaus

Blomkål med ostesaus er en gammel klassiker som fortjener å bli børstet støv av. Det smaker ypperlig til middag eller som tilbehør til fisk.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 4 skive strimlet bacon

Hvit saus

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 2 dl reven hvitost

Tilsett gjerne

  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 ss hakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk. Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og evt. hakket kruspersille og gressløk.

Stek baconstrimlene. Legg blomkålhodet på et fat. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon og kruspersille. Server gjerne nykokte poteter eller godt brød til.  

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 11
Legg til på Min side
Del på Facebook