Gresk blomkålsalat

Dette er en variant av den greske klassikeren, med sprø herlig blomkål i små buketter. Den må du prøve i sommer. En deilig salat som du kan servere som tilbehør eller som en egen rett.
Under 20 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss vineddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts tørket oregano
  • pepper

Fremgangsmåte

  1. Skyll grønnsakene.
  2. Del blomkål i små buketter.
  3. Fjern litt av skallet på agurken og skjær den i terninger. Ta vare på skallet om du ønsker. Det kan bli fine agurkbånd du kan pynte salaten med.
  4. Finhakk rødløken.
  5. Del tomatene i to.
  6. Fjern steinene på oliven.
  7. Ha alt i en stor bolle.
  8. Smuldre osten over og bland alt forsiktig.
  9. Ha alle ingrediensene til dressingen i et glass med lokk og rist det godt.
  10. Hell dressingen over salaten og server.
Legg til på Min side
Del på Facebook