Blomkålsuppe med bacon og purre i hvit bolle

Ingredienser

Blomkålsuppe med bacon og purre

Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingenting er som hjemmelaget blomkålsuppe. Her har vi en variant med bacon og purre. Enkel å lage, smaker kjempegodt.

Fremgangsmåte

  1. Vask og rens blomkålen og del i små buketter. Ta med stilk og pene blader.
  2. Kok opp buljong og melk i en kjele.
  3. Ha i det meste av blomkål og all løken. Hold igjen noen blomkålbuketter.
  4. Kok opp og la suppen trekke ca. 10 minutter til blomkålen er mør.
  5. Mos suppen med en stavmikser eller i foodprosessor. Smak til med salt og pepper.
  6. Til slutt tilsettes resten av blomkålen, hakket purre og kruspersille og sprøstekt baconbiter.
  7. Server umiddelbart - gjerne med godt brød til.

Hvor godt likte du oppskriften?