Oppskriftsbilde av bringebærpai servert i paiform.

Ingredienser

Bringebærpai

40-60 min

En absolutt favoritt på dessert- eller kakebordet. Smakfull lun pai med bringebær servert med pisket krem, vaniljesaus eller vaniljekesam til.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. Bland raskt sammen alle ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.
  3. Trykk ut 3/4 av deigen i en paiform, 24 cm i diameter.
  4. Legg resten av deigen i kjøleskap så lenge.
  5. Stek paibunnen på nederste rille i ovnen i 6-7 minutter.
  6. Strø bringebær jevnt utover i paiskallet.
  7. Bland sammen sukker, potetmel og vaniljesukker, og strø blandingen over bærene i paiskallet.
  8. Kjevle resten av deigen tynt ut på bakebordet. Lag remser, gjerne med en bakespore, og legg dem som et rutemønster over bærene.
  9. Stek paien i nedre delen av ovnen i ca. 20 minutter.
  10. Server paien med vaniljeis, lett pisket krem eller vaniljesaus.

Hvor godt likte du oppskriften?