Ingredienser
Bringebærpai
40-60 min
En absolutt favoritt på dessert- eller kakebordet. Smakfull lun pai med bringebær servert med pisket krem, vaniljesaus eller vaniljekesam til.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200°C.
- Bland raskt sammen alle ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.
- Trykk ut 3/4 av deigen i en paiform, 24 cm i diameter.
- Legg resten av deigen i kjøleskap så lenge.
- Stek paibunnen på nederste rille i ovnen i 6-7 minutter.
- Strø bringebær jevnt utover i paiskallet.
- Bland sammen sukker, potetmel og vaniljesukker, og strø blandingen over bærene i paiskallet.
- Kjevle resten av deigen tynt ut på bakebordet. Lag remser, gjerne med en bakespore, og legg dem som et rutemønster over bærene.
- Stek paien i nedre delen av ovnen i ca. 20 minutter.
- Server paien med vaniljeis, lett pisket krem eller vaniljesaus.