Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland mel, kakaopulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Bland i melken, litt etter litt.

    Pisk eggene lett og bland sammen med røren.

    Smelt smøret og bland inn i røren.

    Stek tynne crepes over middels varme til de er gylne på begge sider.

    Grovhakk hasselnøtter. Skjær jordbær i skiver og varm opp med vann og sukker i en kjele. La jordbærene putre til blandingen tykner litt.

    Server nystekte crepes med hakkede hasselnøtter og hjemmelaget jordbærsaus.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss kakaopulver
  • ½ ts salt
  • 7 dl melk
  • 4 stk egg
  • 3 ss smør
  • 1 dl hasselnøtter
  • 1 kurv jordbær (500 g)
  • 2 ss sukker
  • 1 dl vann

Fremgangsmåte

  • Bland mel, kakaopulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Bland i melken, litt etter litt.

    Pisk eggene lett og bland sammen med røren.

    Smelt smøret og bland inn i røren.

    Stek tynne crepes over middels varme til de er gylne på begge sider.

    Grovhakk hasselnøtter. Skjær jordbær i skiver og varm opp med vann og sukker i en kjele. La jordbærene putre til blandingen tykner litt.

    Server nystekte crepes med hakkede hasselnøtter og hjemmelaget jordbærsaus.