Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Legg noen fine bær til side. Disse skal være til pynt ved servering.

    Smelt sukker i en gryte til lys karamell. Ikke rør i sukkeret mens det smelter. Ha multene direkte i den varme karamellen sammen med eplemost. Kok opp.

    Skrap frøene ut av den ene vaniljestangen og ha i multeblandingen. Kok i ca. 5 minutter etter at sukkeret er oppløst. Sil suppen gjennom en sil.

    Suppen kan serveres både varm og kald. Hvis du ønsker en søtere suppe, så tilsett mer sukker mens suppen ennå er varm.

    Smelt crème fraîche, fløte og melis i en gryte. Avkjøl. Når massen har kjølt seg ned litt, ha sitronsaften i sammen med vaniljefrø fra den andre stangen.

    Sausen helles på toppen av suppen ved servering.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 500 g multer
  • 250 g sukker
  • 2 dl eplemost
  • 2 stk vaniljestang
  • 1 beger crème fraîche lett, 18 %
  • 2 ss matfløte
  • 1 ts melis
  • saft fra 1 stk sitron

Fremgangsmåte

  • Legg noen fine bær til side. Disse skal være til pynt ved servering.

    Smelt sukker i en gryte til lys karamell. Ikke rør i sukkeret mens det smelter. Ha multene direkte i den varme karamellen sammen med eplemost. Kok opp.

    Skrap frøene ut av den ene vaniljestangen og ha i multeblandingen. Kok i ca. 5 minutter etter at sukkeret er oppløst. Sil suppen gjennom en sil.

    Suppen kan serveres både varm og kald. Hvis du ønsker en søtere suppe, så tilsett mer sukker mens suppen ennå er varm.

    Smelt crème fraîche, fløte og melis i en gryte. Avkjøl. Når massen har kjølt seg ned litt, ha sitronsaften i sammen med vaniljefrø fra den andre stangen.

    Sausen helles på toppen av suppen ved servering.