Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell pærene og fjern kjernehusene med en kniv fra blomsterenden. Behold stilken på.

    Kok opp vann og sukker. Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene som tilsettes sukkervannet.

    Legg pærene i og kok opp. La det trekke til pærene knapt er møre, ca. 10 minutter. Denne tiden kan variere i forhold til hvor modne pærene er.

    La pærene avkjøle i laken.

    Smelt sjokoladebiter i en liten kjele over vannbad. Tilsett evt. konjakk (eller bruk 2 ss av sukkerlaken) og pisk sammen.

    Tørk godt av pærene, og fordel dem i fire porsjonskåler med litt pisket krem i bunnen.

    Hell den smeltede sjokoladen over og til slutt hakkede mandler.

    Du kan også dele pærene i to og servere dem på desserttallerkner.

     

    Tips:

    Vaniljeis smaker også kjempegodt til i stedet for pisket krem.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk moden pære
  • ½ l vann
  • 4 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • saften av 1 stk sitron
  • 1 stk mørk kokesjokolade
  • 2 ss konjakk (kan sløyfes)
  • 2 ss hakkede mandler
Pære Belle Helene

Fremgangsmåte

  • Skrell pærene og fjern kjernehusene med en kniv fra blomsterenden. Behold stilken på.

    Kok opp vann og sukker. Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene som tilsettes sukkervannet.

    Legg pærene i og kok opp. La det trekke til pærene knapt er møre, ca. 10 minutter. Denne tiden kan variere i forhold til hvor modne pærene er.

    La pærene avkjøle i laken.

    Smelt sjokoladebiter i en liten kjele over vannbad. Tilsett evt. konjakk (eller bruk 2 ss av sukkerlaken) og pisk sammen.

    Tørk godt av pærene, og fordel dem i fire porsjonskåler med litt pisket krem i bunnen.

    Hell den smeltede sjokoladen over og til slutt hakkede mandler.

    Du kan også dele pærene i to og servere dem på desserttallerkner.

     

    Tips:

    Vaniljeis smaker også kjempegodt til i stedet for pisket krem.