Ingredienser
Engelsk fruktkake
Over 60 min
En bombe av en voksenkake, stappfull av julens tørkede frukter. Fruktkake er en stor tradisjon i England. Og i dag er denne kaken et "must" ved store anledninger og selvsagt til jul. Den er enkle å lage, men må lages i god tid, og er flott som en spiselig julegave.
Fremgangsmåte
Til 2 kaker laget i brødformer:
- Kutt frukten i små terninger (1 kg til sammen).
- Legg frukten i rom og appelsinsaft i et døgn før du lager kaken. Fruktene kan gjerne stå i romtemperatur natten over. Om du ønsker en kake uten alkohol kan rom erstattes med appelsinsaft.
- Sørg for at alle ingrediensene til deigen har romtemperatur. Da får du best resultat.
- Smør og sukker kjøres til en stiv masse. Bland inn eggene, ett av gangen.
- Bland inn resten av ingrediensene til deigen med en slikkepott.
- Til slutt blander du inn fruktmassen og de hakkede valnøttene.
- Fyll massen i 2 godt smurte brødformer.
- Stek kakene på 120 grader i 3 timer. Pass på at de ikke blir brente.
- Avkjøl kakene og dynk dem med 2 ss cognac eller rom.
- Pakk dem godt inn i matpapir og plastfolie.
- La dem ligge kjølig i ca. 3 uker. Dynk med 2-3 ss rom hver uke i løpet av lagringen.
- Server kaken gjerne med tykk melisglassur og finhakkede tørkede frukter.
- Skjær den i tynne skiver ved servering.
Ønsker du ikke alkohol i kaken, kan du bruke en god appelsinjuice, e.l.