Ingredienser
Fremgangsmåte
- Kok opp vann, sukker og stjerneanis.
- Skrell pærene. Del dem i to og fjern kjernene.
- Ha pærene i laken og la dem trekke i ca. 5 minutter. Dette gjøres for å få de fine og møre. Har du godt modne pærer kan du droppe denne prosessen. Avkjøl gjerne i laken. Om du skal bruke pærene med det samme tar du pærene opp av laken og avkjøler dem.
- Rør smør og sukker hvitt. Tilsett et og et egg.
- Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør om.
- Finhakk valnøttene.
- Smør en rund bakeform på 22 cm. Strø valnøtter langs kanten og hell i røren.
- Stikk pærene ned i kaken og dryss resten av valnøttene over.
- Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 35 minutter.
- Server kaken gjerne med vaniljeis eller pisket krem.
Syltede pærer kan gjerne lages på forhånd og oppbevares i laken på tette glass. Det er en nydelig dessert i seg selv.