Enkel og god eplekake. Perfekt til kaffen eller som dessert

Ingredienser

Eplekake

40-60 min

Et lunt stykke eplekake med vaniljeis eller pisket krem til er definitivt et av høstens høydepunkter. Bak flere og putt i fryseren.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Smør en rund kakeform (ca. 24 cm i diameter).
  2. Ha smør, sukker, hvetemel og bakepulver i en bolle.
  3. Smuldre alt sammen med fingrene.
  4. Tilsett sammenpiskede egg og rør til en jevn deig.
  5. Fordel deigen jevnt utover i den smurte formen.
  6. Skrell og del eplene i båter.
  7. Legg eplebåtene tett over deigen.
  8. Dryss over hakkede mandler, sukker og eventuelt litt kanel.
  9. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
  10. Avkjøl litt før servering. Kaken smaker godt varm, lun eller kald – gjerne med pisket krem, rømme, is eller vaniljesaus ved siden av.

Hvor godt likte du oppskriften?