Ingredienser
Eplesnurrer
Over 60 min
Nydelig variant av kanelsnurrer med skikkelig god smak av eple. Bak dobbel porsjon og putt i fryseren.
Fremgangsmåte
- Smelt smøret, tilsett melken og varm til det er fingervarmt, ikke over 37 grader C.
- Hell litt av væsken over i bakebollen, tilsett gjær og rør til den er oppløst.
- Tilsett resten av væsken, sukker og mel, men spar litt mel til utbakingen.
- Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.
- Sett deigbollen på et lunt sted og la den heve til dobbelt størrelse - minst 40 minutter.
- Kjevle deigen til et rektangel , ca. 40x30 cm.
- Smør eplemos på deigen, men la det være igjen en kant på 2-3 cm i den ene enden.
- Skrell eplene og skjær dem i små terninger. Drypp noen dråper sitron over.
- Dryss epleterninger, kanel og litt sukker på.
- Rull leiven sammen. Bruk litt vann som lim på enden.
- Skjær rullen i 1,5 til 2 cm tykke skiver.
- Legg skivene på bakepapir på et bakebrett, med god avstand. Fordel evt på to brett. Om du ønsker en kake kan du legge dem tett i tett i egnet form.
- Dekk bakebrettet til og etterhev i minst 40 minutter.
- Pensle med sammenpisket egg og stek dem midt i oven på 200 grader i 12-15 minutter.
- Avkjøl eplesnurrer på rist.
- Sprøyt gjerne melisglasur over rett før servering.
Du kan også pensle bollene med melk om du ikke tåler egg.