Ingredienser
Eplesnurrer
                                
                                Over 60 min
                            
                    Nydelig variant av kanelsnurrer med skikkelig god smak av eple. Bak dobbel porsjon og putt i fryseren.
Fremgangsmåte
- Smelt smøret, tilsett melken og varm til det er fingervarmt, ikke over 37 grader C.
 - Hell litt av væsken over i bakebollen, tilsett gjær og rør til den er oppløst.
 - Tilsett resten av væsken, sukker og mel, men spar litt mel til utbakingen.
 - Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.
 - Sett deigbollen på et lunt sted og la den heve til dobbelt størrelse - minst 40 minutter.
 - Kjevle deigen til et rektangel , ca. 40x30 cm.
 - Smør eplemos på deigen, men la det være igjen en kant på 2-3 cm i den ene enden.
 - Skrell eplene og skjær dem i små terninger. Drypp noen dråper sitron over.
 - Dryss epleterninger, kanel og litt sukker på.
 - Rull leiven sammen. Bruk litt vann som lim på enden.
 - Skjær rullen i 1,5 til 2 cm tykke skiver.
 - Legg skivene på bakepapir på et bakebrett, med god avstand. Fordel evt på to brett. Om du ønsker en kake kan du legge dem tett i tett i egnet form.
 - Dekk bakebrettet til og etterhev i minst 40 minutter.
 - Pensle med sammenpisket egg og stek dem midt i oven på 200 grader i 12-15 minutter.
 - Avkjøl eplesnurrer på rist.
 - Sprøyt gjerne melisglasur over rett før servering.
 
Du kan også pensle bollene med melk om du ikke tåler egg.