Ingredienser
Fargerik grønnsaksgryte med reinskav
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
I en slik grønnsaksgryte kan du bruke de grønnsakene du liker. Her er hovedvekten på kål. Sørg for at det er mange fine farger i gryten.
Fremgangsmåte
- Rens og forbered grønnsakene som beskrevet.
- Fjern stilken på grønnkålen.
- Ha olje i en varm stor panne.
- Fres hodekål, rødkål og gulrot raskt. Sett til side.
- Fres rødløk og vårløk. Sett til side.
- Stek grønnkål til den så vidt faller sammen. Sett til side.
- Stek kjøttet og krydre med timian, einebær, salt og pepper samt hvitløk.
- Ha på matfløte.
- Kok opp og tilsett grønnsakene og rosmarinkvast. Har du stor panne kan du blande alt i den, om ikke bruk en kjele.
- Rør rundt. Kok opp og la gryta surre ett par minutter. Smak til.
- Tilsett creme fraise helt til slutt.
- Dryss over finhakket persille og tyttebær.
- Server med potetmos og tyttebærsyltetøy.