Fennikelkake

Fennikel setter en spennende anissmak på denne kaken som passer godt sammen med glasur av ostekrem.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 5 fennikel
  • 1 ts anisfrø
  • 8 egg
  • 5 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 4 ts natron
  • 4 ts malt kanel
  • 1 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 dl olje

Ostekrem

  • 250 g kremost naturell
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts limesaft

Fremgangsmåte

Finhakk fennikelene.

Visp egg og sukker til eggedosis.

Bland i de øvrige ingrediensene vekselvis med oljen.

Ha i fennikel til slutt.

Stek kaken i en langpanne på 180 grader i ca. 40 minutter.  Avkjøl.

Ingrediensene til ostekremen blandes sammen og smøres utover kaken.

Finrevet skall av appelsin og lime på toppen.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 11
Legg til på Min side
Del på Facebook