Fennikelkake

Fennikel setter en spennende anissmak på denne kaken som passer godt sammen med glasur av ostekrem.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 5 fennikel
  • 1 ts anisfrø
  • 8 egg
  • 5 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 4 ts natron
  • 4 ts malt kanel
  • 1 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 dl olje

Ostekrem

  • 250 g kremost naturell
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts limesaft

Fremgangsmåte

Finhakk fennikelene.

Visp egg og sukker til eggedosis.

Bland i de øvrige ingrediensene vekselvis med oljen.

Ha i fennikel til slutt.

Stek kaken i en langpanne på 180 grader i ca. 40 minutter.  Avkjøl.

Ingrediensene til ostekremen blandes sammen og smøres utover kaken.

Finrevet skall av appelsin og lime på toppen.

Del på Facebook