Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll eplene. Fjern kjernehuset. Del eplene i fire.

    Kok opp vann og ha eplene og sitron i. Kok til eplene er møre.

    Mos den grovt med en stavmikser eller med en sleiv om du bruker skrelte epler.

    Tilsett sukker, gi et oppkok og rør til sukkeret er oppløst.

    Ha mosen has på varme glass.

    Denne mosen aller best å fryse fordi det er lite sukker som da er med å redusere holdbarheten.

Det er veldig godt å smaksette mosen f.eks. med kanelstang eller vaniljestang som kokes med og tas ut før den moses.

INGREDIENSER

  • 1 kg eple
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Skyll eplene. Fjern kjernehuset. Del eplene i fire.

    Kok opp vann og ha eplene og sitron i. Kok til eplene er møre.

    Mos den grovt med en stavmikser eller med en sleiv om du bruker skrelte epler.

    Tilsett sukker, gi et oppkok og rør til sukkeret er oppløst.

    Ha mosen has på varme glass.

    Denne mosen aller best å fryse fordi det er lite sukker som da er med å redusere holdbarheten.

Det er veldig godt å smaksette mosen f.eks. med kanelstang eller vaniljestang som kokes med og tas ut før den moses.