Ingredienser
Gazpacho - kald grønnsaksuppe
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Gazpacho er en klassisk kald, rå grønnsakssuppe fra Andalucia som du må prøve når det begynner å bli varmere i været. Vi kaller den også for "flytende salat". Den er rask og enkel å lage, og serveres like gjerne som forrett, som turmat på termos eller som en enkel middag.
Fremgangsmåte
- Skåld tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i fosskokende vann. Da er skallet lett å dra av. Avkjøl og del dem i biter.
- En av tomatene finhakkes til garnityr.
- Skjær agurken i grove biter. Finkutt et par skiver til garnityr.
- Rens paprikaen og skjær den i biter. Finkutt et par ringer til garnityr.
- Hakk løk og hvitløk grovt. Ha alle grønnsakene i en blender. Ikke kjør den for lenge - suppen skal være litt grov.
- Rør inn olje, eddik og krydder.
- Sett suppen i kjøleskap, gjerne et par-tre timer før servering. Den blir bare bedre av å stå i kjøleskapet, dog ikke mange dager.
- Server med små grønnsaksterninger og brødkrutonger. En skje med knust is gjør seg også godt i suppa.