Ingredienser
Gnocchi med tomatsaus og squashbånd
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen
Navnet gnocchi, som lages av poteter, betyr "liten klump", og er ikke ulik vår kumle eller raspeball - bare mindre. Server gnocchi med tomatsaus og bånd av squash med nyrevet parmesan over.
Fremgangsmåte
- Bak potetene med skall i ovn på 200 grader i ca. 1 time - til de er helt møre. Bruk en melen potetsort som Kerrs pink eller Pimpernel.
- Skrell potetene mens de ennå er varme og mos dem med en gaffel eller potetmoser.
- Avkjøl mosen litt og tilsett resten av ingrediensene.
- Kna deigen raskt sammen. Den skal ikke bli seig.
- Trill ut fingertykke pølser og del disse i 2 cm lange biter. Du kan gjerne klemme hver bit med en gaffel for å få et mønster.
- Kok opp rikelig med vann tilsatt litt salt.
- Ha i gnocchiene og kok dem til de flyter opp - 2-3 minutter. Bruk en hullsleiv til å ta dem opp med.
- Server gnocchi med varm tomatsaus og bånd av squash som er dyppet i vannkjelen etter at gnocchiene er ferdige.
- Dryss over revet parmesan og server.