Gulrotstuing, stuing med gulrøtter

God, gammeldags gulrotstuing

Gulrotstuing er en enkel måte å tilføre grønnsaker i vanlig, norsk hverdagskost. Og så smaker det så godt!
Under 20 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Saus

  • 4 dl melk
  • 2,5 ss hvetemel
  • salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 1 ss klippet frisk kruspersille
  • 1 ss smør

Fremgangsmåte

  1. Rens og del gulrot i skiver eller biter. Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann.
  2. Pisk ut melet i melken og kok opp under omrøring til en saus.
  3. Smak sausen til med salt, pepper (eller muskat om ønskelig) og smør.
  4. Rør inn gulrotbitene.
  5. Strø over persille ved servering og server.
Sist oppdatert fredag 23. januar 2015
Legg til på Min side
Del på Facebook