Gresk bondesuppe med gremolata

En suppe med 'feriesmak' laget av auberginer, løk, chili og tomater med et hint av appelsin. Smaksrik og mettende vegetarsuppe.
Over 60 min
3 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Appelsingremolata

Fremgangsmåte

  1. Legg auberginer, løk, chili og tomater i en langpanne. Dryss på salt og pepper og drypp over olje. Sett formen i ovnen ved 225 °C i ca. 20 minutter.
  2. Press appelsinsaft over grønnsakene, og bak ytterligere i 10 minutter eller til alt er mørt.
  3. Kjør grønnsakene glatte med en stavmikser. Ta med alt fra pannen i en kjele.
  4. Spe med kokende buljong og mos til en passe konsistens. Smak suppen til med salt og pepper.
  5. Server med gremolata som er en blanding av revet appelsinskall, hviløk og mynte.
  6. Varme pitabrød smaker herlig til.
Legg til på Min side
Del på Facebook