Grønnsaksgryte i blå kjele

Ingredienser

Grønnsaksgryte med eple og hodekål

20-40 min
2 av 5 om dagen

Lettvint og god gryterett med løk, gulrøtter, hodekål og eple. Servert med en fyldig karridipp og kokte poteter er dette en deilig hverdagsmiddag.

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær løk i skiver. Grovstrimle kålen. Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver.
  2. Stek løk, kål og gulrøtter forsiktig hver for seg i litt smør i en panne og legg det over i en gryte.
  3. Tilsett buljongen og la det koke i noen minutter.
  4. Del epler i båter og stek dem i litt. Legg dem over i gryten og la det koke litt. Eplene skal ikke bli for myke.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Ønsker du å tilsette litt røkte middagspølser, så skjæres de i skiver og stekes litt i panne før det tilsettes gryten.
  7. Server grønnsaksgryten med kokte poteter og for eksempel godt brød. Strø over hakket kruspersille rett før servering.

Hvor godt likte du oppskriften?