Ingredienser

Grønnsakssuppe med pistou og bønner

Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Virkelig en deilig, mettende og varmende grønnsakssuppe toppet med pistou. Pistou er den provencalske varianten av den mer kjente italienske pestoen, men mangler pinjekjerner. Her rører man pistouen ut i suppen, men du kan også legge en spiseskje opp i suppetallerknene ved servering.

Fremgangsmåte

Skrell poteter, purre, løk og gulrot og skjær i terninger. Ha terningene i en kjele og dekk med vann. Kok i minst en time.

Skjær squash i terninger og aspargesbønner i fine biter og tilsett. Kok videre i ca. 10 minutter til aspargesbønnene er møre. Smak til med salt og pepper.

Pistou:

Dypp tomatene i kokende vann i noen sekunder og avkjøl i kaldt vann. Ta av skinnet på tomatene og hakk dem opp. Kjør dem så sammen med basilikumblader og hvitløk i en hurtigmikser, stavmikser eller blender. Spe med olje underveis.

Pistouen røres ut i suppen rett før servering. Sett gjerne det du har igjen på bordet hvis noen ønsker litt mer.

Hvor godt likte du oppskriften?