Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp vannet til potetene. Ha i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter. La de koke til de så vidt er møre - ca. 15 minutter.

    Hell av kokevannet og la potetene dampe et par minutter under lokk.

    Kok opp rosenkålen i vann under lokk sammen med smør, halvparten av fløten, sukker og timian. La det småkoke i 2 minutter.

    Kjør rosenkålen i en foodprosessor til en fin puré. Spe med resten av fløten til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

    Server rosenkålpureen på halve poteter og dryss finhakket sprøstekt bacon på.

INGREDIENSER

  • 30 stk små potet
  • 5 dl vann
  • 4 ss grovt salt
  • Rosenkålpuré:
  • 400 g rosenkål
  • 1 dl vann
  • 20 g smør
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts sukker
  • 1 ss hakket frisk timian
  • smak til med salt og pepper
  • sprøstekt bacon i små terninger
Potettapas servert på hvitt fat

Fremgangsmåte

  • Kok opp vannet til potetene. Ha i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter. La de koke til de så vidt er møre - ca. 15 minutter.

    Hell av kokevannet og la potetene dampe et par minutter under lokk.

    Kok opp rosenkålen i vann under lokk sammen med smør, halvparten av fløten, sukker og timian. La det småkoke i 2 minutter.

    Kjør rosenkålen i en foodprosessor til en fin puré. Spe med resten av fløten til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

    Server rosenkålpureen på halve poteter og dryss finhakket sprøstekt bacon på.