Himmelsk pærekake

Her har vi kokt pærene i en krydderblanding før de legges over i kakedeigen. Laken brukes til dynking etter steking for å få et saftig resultat. Mmmm....
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 pære
  • 2 ss sukker
  • 2 dl vann
  • 1 hel kanel
  • 2 stjerneanis

Kakerøre

  • 175 g smør
  • 3 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt kardemomme

Fremgangsmåte

Skrell pærene og del dem i mindre biter.

Ha pærebiter, sukker, vann og krydder i en kjele og kok pærene knapt møre. La pærene avkjøles i laken.

Smelt smøret. Visp sukker og egg til eggedosis. Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.

Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken. Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.

Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.

Server kaken med vispet krem eller is til.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 32
Legg til på Min side
Del på Facebook