Ingredienser
Kålrotokonomiyaki
                                
                                20-40 min
                            
                            
                                
                                2 av 5 om dagen
                            
                    Okonomiyaki er en japansk pannekakeomelett - en smakfull klassiker med eksotisk preg. "Okonomi" betyr omtrent "bruk hva du vil" og "yaki" betyr "steke". I denne varianten er hovedingrediensen kålrot, som gir retten en unik smak.
Fremgangsmåte
- Skrell og riv kålrot og sellerirot på et rivjern eller et annet egnet redskap.
 - Skrap ingefærskallet vekk med en teskje. Riv ingefær til du har to spiseskjeer.
 - Bland mel og egg.
 - Bland det med grønnsakene, ingefær, sitronsaft og salt og pepper. Det blir en ganske tykk «røre».
 - Varm oljen i en middelstor stekepanne. Stek en tykk stor pannekake eller lag flere små (Denne oppskriften er til 2 store). Stek dem i 2-3 minutter på hver side, på ganske sterk varme.
 - Bruk gjerne et lokk eller stor tallerken for å snu pannekaken. Steker du flere små, snur du dem bare med stekespaden.
 - Topp okonomiyakien med tynne striper av sennepsmajones og hoisinsaus. Bruk gjerne en liten sprøytepose og lag mønster.
 - Dryss på vårløk og ha på litt syltet kålrot. Det setter en fin smak på denne retten.